Kerhojen esittely

Yhdistyksessämme toimii yli kaksikymmentä kerhoa. Kerhojen vetäjinä toimivat ns. vertaisohjaajat, jotka ovat pääsääntöisesti yhdistyksemme jäseniä. Yhdistys kouluttaa halukkaat henkilöt toimimaan vertaisohjaajina. Joissakin kerhoissa - kuten esim joogassa - toimii ulkopuolinen kerhonvetäjä. Tällöin usein osallistujilta peritään pieni lisämaksu kerhon kulujen kattamiseksi. Suurelta osalta kerhot ovat maksuttomia yhdistyksemme jäseniltä.


Kuopion Eläkkeensaajat ry Sekakuoro

Oletko aina halunnut laulaa kuorossa, mutta et ole uskaltanut liittyä? Haluatko uuden terveyttä edistävän harrastuksen, tämä joukko on juuri sinulle. Ikä ei ole este, vielä iäkkäänäkin on mahdollista oppia uusia lauluja ja kehittää taitojaan
Laulaminen on iloinen asia se antaa paljon harrastajalleen mm. sosiaalista yhdessäoloa ja tekemistä. Kuorossa on kaksi ammattitaitoista hanuristia.
Tervetuloa joukkoon mukaan, etsimään ääntä ja nauttimaan yhdessä tekemisestä.
Ota rohkeasti yhteyttä kysy lisää

Kuoro harjoittelee perjantaisin klo 13 alkaen Alavan toimintakeskuksessa.

Tällä hetkellä tauolla

Kuoroa johtaa Sofia Purontaus (p. 040 7587680), ja Pertti Kuivalainen puh. 0400 671594 on yhdistyksemme osalta kuorovastaava.


Karaoke kerho

Karaoke toimii nyt normaalisti torstaisin klo 12.00 - 15.00. Huomioikaa, että 22.10, 19.11 ja 10.12 EI OLE karaokea.  Lisäksi to 17.12.2020 on vielä epäselvä, mutta ilmoitamme siitä myöhemmin.  

MUISTAKAA MASKIT 5.11.2020 ALKAEN.

Kerhon vertaisohjaajat ovat: 

Seppo Laatikainen, puh. 040 554 3052

Jorma Westerholm, puh. 041 505 7698                                                                                  

 

Kuntosalitoimintaa

Lihaskunnon ylläpitäminen on iäkkäälle tärkeää. Huono alaraajojen kunto ja tasapainon heikkeneminen ovat tärkeimmät liikkumiskyvyn rajoituksia ennustavat fyysisen suorituskyvyn tekijät.  Tunti alkaa alkulämmittelyllä. Kuntosalilla olevilla laitteilla kehitetään lihaskuntoa. Jokaiselle laaditaan henkilökohtainen harjoitusohjelma. Harjoitusohjelmaa seurataan ja lisätään vähitellen vastusta, toistoja ja sarjoja. Lopuksi on tietenkin loppuvenyttely.

Kuntosali Leväsen toimintakeskuksessa tiistaisin klo 8 ja klo 15, ja keskiviikkoisin klo 8. Puijonlaakson toimintakeskuksessa  ohjattua toimintaa on maanantaisin klo 8.

Vertaisohjaajina Leväsellä toimivat Aili Lutjonen (p. 0440 261 819), Tauno Mönkkönen (p. 050 565 9821) ja Jorma Miettinen (p. 040 5560155). Puijonlaaksossa vastaavana on Matti Nissinen (p. 0400 677 466)


 

Hathajooga-ryhmä

Jooga on kokonaisvaltainen harjoitusmenetelmä, jonka juuret ovat lähtöisin Intiasta. Jooga ei ole uskonto. Jooga parantaa fyysistä kuntoa, rauhoittaa mieltä ja rentouttaa. Joogaharjoitus kestää yleensä 1 1\2 h. Kaikki voivat harrastaa joogaa iästä, kunnosta ja sukupuolesta riippumatta. Jooga-ryhmäämme voi kuulua naisia ja miehiä ikään ja kuntoon katsomatta.

Harjoituksessa ei tarvita kuin alusta ja mukava, joustava asu.
Joogaryhmä kokoontuu maanantaisin klo 10.45 Alavan toimintakeskuksessa.

Joogaryhmän ohjaajana toimii Merja Kähkönen, puhelin: 050 - 378 9516.


Naisten jumppa


Helppoja liikkeitä, joilla tehdään peruslihaskuntoharjoitteita. Ei juoksua eikä hyppimistä. Apuna voidaan käyttää mm. käsipainoja ja keppejä.

Naiset jumppaavat Alavan toimintakeskuksessa tiistaisin klo 11.00-12.00

Tällä hetkellä tauolla


Vesiliikunta


Veden kantavuutta ja vastusta apuna käyttäen kehitetään lihasvoimaa ja kuntoa sekä mielen virkeyttä. Liikkeiden apuna on erilaisia välineitä. Vesiliikunta sopii erinomaisesti kaikille.

Vesijumppaa pidetään Alavan toimintakeskuksessa maanantaisin klo 12.45 - 14.15.

ALLASJUMPAT ON PERUUTETTU LOPULLISESTI TÄLTÄ VUODELTA KEMIKAALIPUMPUN RIKKOUTUMISEN VUOKSI.


Boccia-kerhot

Boccia-peli on vanha Italian kansallispeli ja sen sukulaispeli petangue on puolestaan Ranskan kansallispeli. Bocciaa voivat pelata kaikki. Boccian säännöt ovat erittäin selkeät ja helpot. Boccia-peliä voi harrastaa sekä ulkona että sisällä. Ulkona pelatessa pallot ovat muovipalloja, sisällä pelatessa pallot ovat nahkaisia. Bocciaa voidaan pelata joukkue-, tai henkilökohtaisena kilpailuna. Pelin idea on saada omat pallot lähemmäksi maalipalloa kuin vastustajan.

Boccia-ryhmiä on kolme ja ne kokoontuvat Puijonlaakson toimintakeskuksessa torstaina klo 17.00 ja sunnuntaina klo 16.00

Boccia ryhmä Alavan toimintakeskuksessa perjantaina klo 10.30-12.30


Skip-bo pelikerho

Skip-bo on korttipeli joka kehittää muistia ja taktista silmää. Ajatusten on oltava koossa. Se on mukavaa yhdessäoloa.  Skip-bo on hauska seurapeli johon jää helposti koukkuun.

Tarkoituksena on saada kaikki kortit omasta pakasta pois, joka ensimmäisenä saa viimeisen kortin pakastaan pöytään on voittaja.
 

Skip-boa peltaan torstaisin Alavan toimintakeskuksella klo 11.00 - 13.00

Ohjaajana Leena Poutiainen 12.11.2020 alkaen

puh. 040 508 0243


Keilailukerho

Kerho on mukava haasteellinen harrastekerho. Tavoitteena on oppia keilaamisen perusasiat ja saada mahdollisimman hyviä tuloksia, päästä ehkä joskus kilpailemaankin. Vertaisohjaajan tuki ja apu on käytettävissä.

Kerhossa on jännityksen tuntua, onnistunko tänään? Ja ennen kaikkea hauskaa yhdessäoloa.

Keilaajat kaatavat keiloja Rauhalahti Bowling (Keilahalli), Kartanokatu 11:ssa, maanantaisin klo 9.30-10.30. ja Kuopion keilahallissa, Keilakuja 3:ssa perjantaisin klo 14.00

KERHON PUITTEISSA KEILAUS ON KORONAN TAKIA PERUUTETTU TÄLTÄ KEVÄÄLTÄ. 


Kädentaitajien tuloksia joulumyyjäisissä Alavan toimintakeskuksella vuonna 2014

Kädentaidot

Tarkoitus on ylläpitää ja mahdollisesti kehittää jo opittuja neulonta-, virkkaus- ja askartelutaitoja:
*   valmistaa yhdistyksen myyjäisiin ja arpajaisiin erilaisia tuotteita, kuten sukkia,
     ja käsineitä ym. langasta tehtävää tavaraa

* askarrella joulu- ja pääsiäiskortteja, paperikukkia ja koristeita
* tämä kaikki viihdyttävän yhdessäolon ja kahvikupposen seurassa yhdistäen 
   huvin ja hyödyn

*  samalla kerho avustaa merkittävästi myyjäisten kautta yhdistyksen taloutta

Kerho kokoontuu tiistaisin Alavalla klo 12-14 ja maanantaisin klo 10-14 Petonen pinarin kokoushuoneella. 


Rivitanssi

Pidätkö tanssimisesta? Rivitanssi tarjoaa mukavan tavan liikkumiseen. Harrastuksena se on kaikenikäisille sopiva, hauska, monipuolinen ja sosiaalinen liikuntamuoto ja mikä parasta - siihen ei tarvita paria. Tanssiessa syke nousee ja aivot saavat sopivasti ”jumppaa”, lisäksi tanssi antaa mahdollisuuden kehittää tasapainoa, lihaskuntoa ja koordinaatiokykyä sekä virkistää kummasti mieltä. Perinteisen kantrimusiikin lisäksi tanssien taustalla soivat vanhat klassikot, uudempi popmusiikki ja joskus jopa valssi tai tango.


Pukeudu rennosti ja mukavasti  päästä varpaisiin. Jalkineiksi käyvät esim. matalakantaiset sisäkengät. Mukaan juomapullo sekä runsaasti tanssin iloa ja intoa.
Tervetuloa mukaan tanssimaan rivissä - yksin mutta yhdessä- ja hakemaan tanssista pieni piristysruiske viikkoon!

- Alavan toimintakeskuksessa torstaisin klo 14:30 Maire Lapinjoki p. 050 370 7048 ja Arja Mustonen p. 0400 836 343 

- Petosen Pinarilla maanantaisin klo 12-14

Rivitanssimaksu on hieman noussut ja se on nyt 2,50 euroa/kerta.  Rivitanssi, kuten muutkin kerhot alkaa viikolla 37.


Maalauskerho

Kerhossa opitaan ja kehitetään maalaukseen liityviä taitoja. Ohjattu toiminta  tapahtuu perjantaisin Suokadun toimintakeskuksella klo 14 alkaen. Kerhoa vetää Reijo Pasanen, puhelin: 050-544 2641


                    

Pinarin Pohtijat on eläkeläisten kerho, jossa keskustellaan myönteisessä hengessä, jaetaan kokemuksia ja vinkataan hyvän elämän eväistä ja avaimista.

 

Kerho kokoontuu Petosen Pinarilla, Pyörönkaari 19, 2.kerros, tistaisin klo 12.00.

 

Kerhoa ohjaa Pirjo Nironen.  Kerho toteutetaan yhteistyössä Pitkälaht-Petosen asukasyhdistys ry:n kanssa.

Porinat keskustelukerho Alavan toimintakeskuksessa joka pariton viikko klo 11

Kerhonvetäjä: Juhani Mikkonen puh: 044 267 4153 ja sähköposti  vjmikkonen@gmail.com

Porinat-kerho jatkuu ke 15.1.2020 klo 11.00 Alavassa.