Jäsentoiminta

Pyrimme  järjestämään jäsenille monipuolista kerho- kulttuuri- ja kilpailutoimintaa ja melkein kaikissa vertaisohjaajina toimii yhdistyksen omat jäsenet, joten se on myös kuluttajaystävällistä.  Joissakin kerhoissa, kuten joogassa, rivitanssissa ja kuorossa on ulkopuolinen vetäjä, jolloin osallistujalta peritään pieni lisämaksu.

Yhdistyksessä toimii myös aktiivinen matkatiimi, joka järjestää monipuolisia matkoja ja retkiä lähinnä kotimaahan, mutta myös ulkomaille.  Tiimi järjestää myös mielenkiintoisia teatterimatkoja läpi vuoden, joista todella suosittuja ovat kesätetterimatkat johonkin lähikaupungin teatteriin.  

Joka toinen keskiviikko on myös jäsentapaamiset Alavan toimistakeskuksessa, jossa hallituksen puheenjohtaja ja tiimien vetäjät tiedottavat tulevista tapahtumista. Näihin tapaamisiin on järjestetty myös erilaisia luentoja meille kaikille mielenkiintoisista ja tärkeistä asioista.   Tarjolla myös kahvia ja pikkupurtavaa.   

Toimintakeskusten osoitteet:

  • Alava,  Siikaniemenkatu 4,  70620 Kuopio
  • Levänen, Leväsentie 27,  70780 Kuopio
  • Puijonlaakso,  Sammakkolammentie 12,   70200 Kuopio
  • Suokatu,  Suokatu 6,  70100 Kuopio 

Kuvia syksyn 2021  ja 2022 eri tilaisuuksista


Kesäteatteriesitys Heinäveden Kermankoskella 16.6.2022

Olimme Heinäveden Kermankosken lavalla katsomassa laulunäytelmää KULKUKOIRAT, jossa meille esitettiin tarinaa tien päältä.  Tarina kertoi edesmenneiden  Reijo Taipaleen, Kari Tapion ja Topi Sorsakosken laajasta musiikkituotannosta ja heidän värikkäästäkin keikkaelämästä.  Heidän tarinaa sanoin ja sävelin esittivät: Tommi Soidinmäki, Juse Venäläinen, Marita Taavitsainen, Tiina Räsänen ja Jarkko Järvenpää.

Menomatkalla kävimme Valamon luostarissa syömässä lounaan ja vähän ostamassa matkamuistoja. 


Kermankosken lava
Esityksen kaikki näyttelijät

Äitienpäiväjuhlat 4.5.2022

Vietimme 4.5 äitienpäiväjuhlaa, jonne oli kokoontunut lähes satapäinen yleisö, mikä tuotti iloa ja antoi taas uskoa tulevaan.   Juotiin kakkukahvit, jonka jälkeen saimme nauttia omien jäsenten tuottamasta laadukkaasta ohjalmasta.  Oli yksinlaulua, duettoa, kuorolaulua, runoutta ja myös pappi puhui kauniisti.   Lähtiessä jaettiin vielä punainen ruusu kaikille naisille.

Kuusenkaristajaiset oli Käskynkässä 12.1.2022

Saatiin aikaiseksi aivan mukava perinteinen tapahtuma, vaikka koronarajoitusten vuoksi kokoonnuttiin vähän pienemmällä porukalla.  Saatiin kuulla, nähdä ja kokea monenlaista ohjelmaa,  jota meidän taitavat musikantit ja toimitsijat esittivät.

Pikkujoulut

Vietimme Kuopion Eläkkeensaajien pikkujoua 1.12.2021  Ravintola Käskynkässä.  Ennätyksellinen yleisö ja korkeatasoinen ohjama loivat hyvät puitteet ja tunnelma oli sen mukaista.   Perinteinen jouluruoka oli maukasta ja torttukahvit kruunasi tarjoilun.


Jäsenten merkkipäiväjuhla

Vietimme jäsenten merkkipäiväjuhlaa pe 19.11.2021 Suokadun toimintakeskuksessa, jossa yhdistyksemme musikantit viihdyttivät yleisöä . Haitaria soitti Toivo Pasanen  ja laulamisesta vastasivat Anneli Linnanranta, Marja-Leena Miettinen ja Pertti Kuivalainen.  Myös Puijon seurakunnan pastori Ilkka Pihlajamäki piti lämminhenkisen puheen. 

  

Alla olevat kuvat ikäryhmittäin, alkaen 65 v

Anneli Linnanranta, Marja-Leena Miettinen ja Toivo Pasanen
Pastori Ilkka Pihlajamäki
Pertti Kuivalainen ja Toivo Pasanen
Juhlayleisöä

____________________________________________

Jäsentapaaminen ja yhdistyksen 60 v juhla

Syksyn kolmas jäsentapaaminen vietettiin ke 20.10.2021   Alavan toimintakeskuksessa juhlan merkeissä.                                        

Yhdistyksemme täytti viime vuonna 60 vuotta, mutta juhlat jouduttiin silloin perumaan. Tänään siihen tarjoutui tilaisuus.  Tässä yhdeydessä jaettiin myös ansiomerkit yhdistyksen toiminnassa ansioituneille jäsenille.  Myös äitienpäivät jouduttiin perumaan viime keväänä, joten samalla juhlittiin niitäkin ja tulevaa isäinpäivää.

Juhlassa oli jäsenistön toimesta toteutettua korkeatasoista ohjelmaa: yksinlaulua,  kuorolaulua, soittoa sekä runon lausuntaa.    


  Ohessa muutama kuva tilaisuudesta.   Lisää kuvia on tulossa myös jäsensivulle.  


Juhlat Alavalla 20.10.2021

EKL:n puheenjohtaja Mauri Liimatainen
Alavan seurakunnan pastori Risto Voutilainen
Marja Soili, Marja-Leena Miettinen ja Pertti Kuivalainen
Marja-Leena Miettinen
Runonlausuja Elina Nisula
Juhlayleisöä
Hallituksen puheenjohtaja Juhani Mikkonen
Ansiomerkin saaneet: Matti Nissinen, Kaija Leskinen, Pertti Kuivalainen, Seija Jalkanen ja Jorma Miettinen
Kuopion Eläkkeensaajien kuoro
Kuoron johtaja Heidi Heikkala, säestys
Anneli Linnaranta
Pertti Kuivalainen
Juhlayleisöä
Kuoro ja kuoron johtaja Heidi Heikkala

Syyskauden avaus

Syyskauden avaus 2021
Laskiaisreissu Suonenjoelle 2020
Kuorolaisia